Search

Algoritme Instagram

De chronologische tijdlijn zoals we die kenden, komt niet in dezelfde vorm terug.

Je feed wordt met het nieuwe algoritme nog beter opgebouwd op basis van jouw persoonlijke interesses en de Instagram-accounts die jij volgt. Instagram maakt gebruik  van machine learning. Op basis van je gedrag op Instagram wordt zo een unieke tijdlijn gevormd.

Bij het opbouwen van de tijdlijn wordt naar drie belangrijke factoren gekeken:
  • Interesses: op basis van jouw Instagram-gebruik wordt bepaald hoe groot de kans is dat jij een nieuwe post interessant gaat vinden
  • Nieuwheid: een nieuwe Instagram-post krijgt in jouw feed voorrang op een post van een paar weken oud
  • Relatie: posts van mensen waar je vaker iets van liket, waarin je bent getagd of waaronder je een reactie hebt achtergelaten, krijgen in je tijdlijn ook meer aandacht

Je ‘interesses’ zie je terug in de ‘Ontdek’-functie van Instagram. Als je één keer een hondenvideo liket, dan staan er in no-time enorm veel andere hondenvideo’s bij jouw ‘Ontdek’. Hetzelfde geldt voor de thema’s die Instagram onderscheidt, zoals Eten, Dieren, Fotografie en Muziek.

Wat verder van belang is:
  • Frequentie: hoe vaak kijk jij op Instagram? Instagram probeert ervoor te zorgen dat je bij ieder bezoek steeds andere relevante posts te zien krijgt
  • Volgen: als je veel accounts volgt, zal Instagram jou posts van verschillende accounts willen laten zien. Je krijgt daardoor minder snel meerdere posts van één specifiek account te zien
  • Gebruik: hoe lang gebruik jij Instagram? Ook dit heeft invloed op de tijdlijn. Kijk je vaak even snel of duik jij juist lang en dieper de tijdlijn in? Ook met die informatie zorgt Instagram dat je de meest interessante content blijft zien

Instagram geeft aan dat zichtbaarheid van posts van persoonlijke profielen niet beter is dan die van bedrijfsprofielen. Als bedrijf is het sowieso slim om gebruik te maken van een bedrijfsprofiel, omdat je zo meer inzicht in je account krijgt.

Instagram Stories is een goede tool voor meer engagement. Deze verhalen kunnen zorgen voor een groot bereik onder je volgers, zonder gebruik te maken van de tijdlijn.

Instagram stories, meer dan delen van foto’s en video’s. De content is slechts 24 uur zichtbaar voor iedereen en wordt sneller aangeklikt omdat,door de korte zichtbaarheid van de stories, mensen bang zijn om iets te missen.

Als social media expert is mijn advies: val op met stories en daag jezelf uit om er creatief mee aan de slag te gaan.

Story take-over

Je kunt je verhaal natuurlijk ook door een ander laten vertellen, je draagt dan de regie over aan een influencer of een collega.

Iedereen houdt van een goed verhaal, dus zorg voor een sterke verhaallijn en probeer de informatie er zo in te steken dat jij echt iets interessants te melden hebt. Dat kunnen tips zijn die je volgers helpen of juist leuke informatieve weetjes.

Maak een leuke Poll

De kunst is om de poll niet als een los onderdeel te gebruiken, maar een onderdeel van jouw verhaal te laten zijn. Zoals in de vorm van een quiz.

Bijvoorbeeld: Laat je volgers raden waar je bent(geweest), daarna show je de bestemming met een link naar je site met tips over die bestemming en natuurlijk meer leuke foto’s.

Hoogtepunten

Bewaar jouw belangrijke mijlpalen oftewel hoogtepunten. Zo kun je je volgers makkelijk duidelijk maken wie jij bent.

De grote uitdaging is om de juiste manier te vinden die voor jouw bedrijf werkt.

Heb je hulp hierbij nodig? Neem contact met ons op: