Search

Branding

Wat is Branding:

Branding gaat verder dan simpelweg een logo en kleurkeuzes. Het gaat over een bredere merkstrategie en bepaalt de identiteit & het verhaal van een merk of bedrijf.
Een brandbook kan gebruikt worden als leidraad van jouw merk/bedrijf en verwoordt & verbeeldt de kern van je merk/bedrijf .
Wat je als merk/bedrijf wilt bijdragen, waar je in gelooft en welke waarden belangrijk zijn; kortom de visie en missie van je merk/bedrijf.
Daarnaast beschrijft het de doelgroep en de belangrijkste visuele uitingen, bijv. lettertype, kleurgebruik en de toepassing daarvan.
Wanneer jouw merk/bedrijf een duidelijke identiteit heeft, draagt dit bij aan de bekendheid en vooral herkenbaarheid.

Dienstverlening:

Als merk/bedrijf is het van belang de ervaring van jouw klanten te optimaliseren. Kortom de totale beleving van de klant kan je ook rekenen tot branding.
De producten en dienstverlening zijn bepalend voor de ervaring van de klant en kan door mond-op-mond reclame bijdragen aan een succesvol merk/bedrijf.

Brand Managment:

Alles dat heeft te maken met branding wordt ook wel aangeduid als Brand Management.

Merchandising:

Een logo kun je bijvoorbeeld op promotiemateriaal laten plaatsen. Denk daarbij aan pennen, kleding, sleutelhangers en relatiegeschenken.
Je kan het laten drukken maar natuurlijk ook graveren of borduren.

Reclame:

Denk daarbij aan radio en/of tv, maar ook online en via social media.
Goldapple Agency kan jouw accounts beheren, waarmee de zichtbaarheid wordt vergroot.

Sponsoring:

Door sponsoring van een persoon, event, organisatie, of festival kan je jouw imago verbeteren- of vergroten en op een sympathieke manier meer zichtbaarheid creëren.