Search

Content Creatie

Belang van Content

Eén van de belangrijkste manieren om goede en deelbare content te realiseren is door het maken van unieke en creatieve content.

Het gaat niet alleen om jouw product

Nee, maar ook om je imago en de associatie die je wil dat mensen hebben met jouw merk. En verder: Zijn er nieuwtjes of grotere ontwikkelingen die gaan komen? Welke vragen stellen je klanten en volgers? Welke artikelen krijgen de meeste bezoekers?

Voorbeeld: niet alleen het merk

Je content zegt iets over je merk. Ambieer je een kwaliteits-uitstraling, dan moet deze ook uit alles blijken. Niet alleen moet de inhoud waardevol zijn, dat geldt ook voor de verpakking. Teksten zijn goed geschreven, alles is goed vormgegeven en de vorm waarin je je informatie deelt moet prettig hanteerbaar zijn.

Microcontent

Microcontent staat voor content die snel door de mensen die je bereikt, gescand kan worden. Meestal komt dit doordat het eenvoudige en korte berichten zijn. Denk eens aan een meme (vaak een afbeelding met een grappige tekst), een headline of een goede tip.

Vraag je af:

  • Wat heb je al aan content?
  • Welke content werkt nu al goed?
  • Wat voor soort content werkt niet?
  • Wat is goed te vinden door de zoekmachines?
  • Waar zijn klanten naar op zoek?

Bovenstaande is belangrijk om in beeld te hebben vóór je begint met het echt creëren van content.

Het is interessant om content van je concurrentie te analyseren met b.v. beschikbare tools. Welke soortgelijke content of content van concurrenten werd gedeeld en welke influencers zijn belangrijk voor de content van je concurrentie?

Fotografie

Mooie kwaliteit foto’s is ook van belang. Wil je volgers op social media vast houden dan is een goede foto een must en ook de caption is van belang.

Wij van Goldapple Agency kunnen u hierbij van dienst zijn. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en dan bespreken wij de mogelijkheden.