Search

Branding

Influencer marketing

Waarom werken met influencers? Wat kost het om influencers in te zetten en hoe kun je ze het best inzetten? Na het lezen van dit artikel heb je het antwoord op deze vragen!

Waarom influencers inzetten?

Bekende social media influencers zoals TikTokkers, YouTubers, Bloggers en Instagrammers worden steeds vaker ingezet voor het promoten van merken. Een goed en direct middel om een grote groep volgers van die betreffende influencers te bereiken via hun social media kanalen.

Promotie via het bereik van de influencer

De meeste bedrijven kiezen ervoor hun producten te laten promoten via het bereik van de influencer. Daarmee bereik je een nieuwe doelgroep die vaak op jouw eigen kanaal niet bereikt wordt. Dit wordt ook wel “sponsored post” genoemd.

Welk Doel

Overweeg je een influencer in te zetten? Dan bepalen we eerst wat het doel is.
Is dat
1: Meer bereik (onder een specifieke doelgroep) en bekendheid creëren?
2: Betrouwbaarheid bij het aanprijzen van een product?
3: Meer fans/volgers voor de eigen social media kanalen?
4. De influencer inzetten op het eigen kanaal, jouw product laten promoten via zijn- of haar kanaal, of beide?

Wat kost een samenwerking met een influencer?

De influencer heeft de keuze om jouw merk onder zijn/haar volgers te delen of niet. Voor alleen een gratis product kun je geen bekende influencers inzetten (tenzij je een auto aanbiedt ;)). Bij beginnende – of micro- influencers is dit wel mogelijk, maar dan is het bereik lager.

De kosten voor het inzetten van een influencer zijn te vergelijken met de kosten die je betaalt als je adverteert op een willekeurig platform met veel bereik. Veel influencers zijn verbonden aan bureaus, die weliswaar een stuk begeleiding uit handen nemen, maar ook een marge vragen. Denk bij het inzetten van een influencer aan tarieven tussen de €350,- en €20.000,- euro per post, reels, TikTok, story, of video. Exacte prijzen zijn afhankelijk van de briefing, het bereik, hoeveelheid posts, kwaliteit content, etc. Liever uitbesteden? Neem contact op met Goldapple Agency.

Influencer inzetten of zelf adverteren?

De vraag blijft: moet je voor een campagne met influencers werken, of kun je beter reclame maken via je eigen social media kanalen? Je eigen posts adverteren op social media is vaak voordeliger maar de impact van posts door influencers, is vele malen groter. Met Goldapple Agency nemen wij ook de Instagram-accounts over van andere bedrijven. Denk hierbij aan social media management, captions, strategie, bewerking en interactie met de doelgroep.

Waarvoor je moet kiezen hangt af van jouw campagne, budget, communicatiedoelstellingen, wensen en doelgroep.

Onze visie:

Wij werken met Micro -en macro-influencers

Micro-influencers richten zich op een eigen niche en bereiken daarom een specifieke doelgroep. Er zit een ander prijskaartje aan, je kunt erg gericht een doelgroep bereiken en ze zijn vaak enthousiast. Ook zijn het prima ambassadors voor jouw merk of bedrijf.

Categorieën waarin influencers vallen op basis van hun aantal volgers.

  • Nano-influencer: max 5.000 volgers
  • Micro-influencer: 5.000 – 50.000 volgers
  • Macro-influencer: 50.000 – 100.000 volgers
  • Mega-influencer: 100.000+ volgers

Bij samenwerkingen met macro-influencers zit er vaak een manager tussen jou en de influencer. Daardoor krijg je niet de kans om echt met de influencer in contact te komen. Dat is logisch, aangezien het hun business en bron van inkomen is.

Kies niet voor een hero-influencer omdat die de hele wereld bereikt, maar kies voor relevantie met betrekking tot jouw doel:

  • Status / het koppelen van een gezicht aan jouw merk
  • Ambassadeurs en langdurige samenwerkingen
  • Merkbekendheid
  • Volgers
  • Verkoop stimuleren

Enkele van onze influencers: