Search

Influencer marketing

Waarom werken met influencers? Wat kost het om influencers in te zetten en hoe kun je ze het best inzetten? Na het lezen van dit artikel heb je het antwoord op deze vragen!

Waarom influencers inzetten?

Bekende social media influencers zoals YouTubers, Bloggers en Instagrammers worden steeds vaker ingezet voor het promoten van merken. Een goed en direct middel om een grote groep volgers van die betreffende influencers te bereiken via hun social media kanalen.

Promotie via het bereik van de influencer

De meeste bedrijven kiezen ervoor hun producten te laten promoten via het bereik van de influencer. Daarmee bereik je een nieuwe doelgroep die vaak op jouw eigen kanaal niet bereikt wordt. Dit wordt ook wel “sponsored post” genoemd.

Welk Doel

Overweeg je een influencer in te zetten? Bepaal dan eerst wat je doel is.
Is dat
1: Meer bereik (onder een specifieke doelgroep)?
2: Betrouwbaarheid bij het aanprijzen van een product?
3: Meer fans/volgers voor eigen social media?
4. De influencer inzetten op je eigen kanaal, of jouw product laten promoten via zijn of haar kanaal, of beide?

Wat kost een samenwerking met een influencer?

De influencer heeft de keuze om jouw merk onder zijn/haar volgers te delen of niet. Voor alleen een gratis product kun je geen bekende influencers inzetten (tenzij je een auto aanbiedt ;)). Bij beginnende – of micro- influencers is dit wel mogelijk, maar reken dan op maximaal 1.000 views per geplaatste post.

De kosten voor het inzetten van een influencer zijn te vergelijken met de kosten die je betaalt als je adverteert op een willekeurig platform met veel bereik. Veel influencers zijn verbonden aan bureaus, die weliswaar een stuk begeleiding uit handen nemen, maar ook een marge vragen. Denk bij het inzetten van een influencer aan tarieven tussen de €350,- en €20.000,- euro per post, reels, TikTok, story, of video. Exacte prijzen zijn afhankelijk van de briefing, het bereik, etc. Neem voor meer informatie contact op met ons Goldapple-Agency.

Influencer inzetten of zelf adverteren?

De vraag blijft: moet je voor een campagne met influencers werken, of kun je beter reclame maken via je eigen social media kanalen? Je eigen posts adverteren op social media is vaak voordeliger maar de impact van posts door influencers, is vele malen groter. Met mijn bedrijf neem ik ook de Instagram-accounts over van andere bedrijven.

Waarvoor je moet kiezen hangt af van jouw campagne, budget, communicatiedoelstellingen, wensen en doelgroep.
Mail ons gerust voor advies over wat werkt in jouw situatie.

Onze visie:

Wij werken met Micro -en macro-influencers

Micro-influencers richten zich op een eigen niche en bereiken daarom een specifieke doelgroep. Er zit een ander prijskaartje aan, je kunt erg gericht een doelgroep bereiken en ze zijn vaak enthousiast. Ook zijn het prima ambassadors voor uw merk.

Categorieën waarin influencers vallen op basis van hun aantal volgers.

  • Nano-influencer: max 5.000 volgers
  • Micro-influencer: 5.000 – 50.000 volgers
  • Macro-influencer: 50.000 – 100.000 volgers
  • Mega-influencer: 100.000+ volgers

Bij samenwerkingen met mega-influencers zit er vaak een manager tussen jou en de influencer. Daardoor krijg je niet de kans om echt met de influencer in contact te komen. Dat is logisch, aangezien het hun business en bron van inkomen is.

Kies niet voor een mega-influencer omdat die de hele wereld bereikt, maar kies voor wat relevant is voor jou. Ga altijd voor authenticiteit in plaats van kwantiteit. Daarom adviseren wij je om ook met micro-influencers te werken. Ze zijn namelijk echt gepassioneerd over een eigen niche.

Enkele van onze influencers: