Search

Merkbekendheid creëren bij doelgroep

Kies je voor doelgroep 1: een doelgroep die jij hebt gekozen, omdat je hen wilt helpen en weet dat jouw merk een aanvulling voor hen gaat zijn.

Of kies jij voor doelgroep 2: een groep die jouw merk “toch al kopen en daarom wel een goede doelgroep zullen zijn”.

De eerste doelgroep is een keuze vanuit passie en ambitie. De tweede doelgroep is afhankelijk van anderen en kan/zal steeds weer veranderen. Lastig. Want als doelgroep 2 jouw merk nu al koopt, maar je wilt liever doelgroep 1 aanspreken… dan zal je de koers moeten veranderen of aanscherpen en misschien klanten uit doelgroep 2 kwijtraken. Maar wat als je meer klanten uit doelgroep 1 kan aantrekken?

Merkbekendheid bij jouw doelgroep creëren doe je zo 👇🏼

Wil je essence zijn, of CHANEL? Het make-up merk essence heeft jonge meiden als doelgroep. Dat zie je in alles: de tone of voice is luchtig en fun, de kleuren zijn super girly en fel, de prijzen zijn extreem laag en ook de verpakkingen spelen in op de doelgroep. Als we kijken naar CHANEL, zien we luxe in alles. De verpakking, vaak goud, zwart of wit. De prijzen zijn hoog, de teksten en fotografie stralen autoriteit uit.

Beide merken zijn ontzettend succesvol, beide zijn consistent qua communicatie naar hun doelgroep. Daarmee wil ik zeggen: als jij jouw website high-end indeelt, jouw doelgroep aanspreekt met “u” en middelhoge prijzen vraagt, maar jonge meisjes van 14 als doelgroep hebt… Dan komt de boodschap niet aan. Andersom, als jij felle kleuren gebruikt, teksten deelt over hoe “fun” het weekend was en jonge meiden in beeld brengt, maar eigenlijk oudere vrouwen aan wilt spreken die hoge prijzen betalen… Ook dan gaat er iets mis.

Het is dus belangrijk om te kiezen voor de doelgroep die jij wilt (of dat nou doelgroep 1 of 2 is) en je daar 100% op te richten. In alles. De manier waarop je praat, de fotografie, jouw teksten, de kleuren én prijzen.