Search

Storytelling uitgelegd

storytell

Storytelling wat is dat?

Precies dat wat het zegt:  Jouw verhaal verteld en vertaald naar jouw bedrijf, merk of product. Maar dat is niet altijd alleen maar je geschiedenis of waarom je bent begonnen.

Nee, het kan ook zijn waar jij voor staat. Wat is jouw overtuiging en wat wil jij vertellen? Wat wil jij uitstralen? Met welk verhaal wil jij geassocieerd worden? Duurzaamheid, cruelty-free of microplasticfree? Vertel het.

Enkele voorbeelden:

CHANEL, straalt ten aller tijden uit dat het staat voor de sterke zelfstandige en stijlvolle vrouw. Altijd chique in haar eenvoud. Het is net meer dan gewoon branding. Tezamen met het verhaal van Coco geeft dat een heel eigen identiteit.

COVERGIRL, een cruelty free make-up merk dat staat voor jong, vrolijk en een sterke persoonlijkheid.

MYOMY, het leer van deze tassen is niet vegan, maar wel zo duurzaam mogelijk verwerkt. Zo moet het aan allerlei kwaliteitseisen en certificaten voldoen. De binnenvoering wordt gemaakt van gerecycelde PET-flessen. De tassen worden niet vervoerd met het vliegtuig, maar deze tassen worden via het land of de zee getransporteerd.

Hoe ga je met pr van concept naar LoveBrand? Door gebruik te maken van storytelling en optimaal in te spelen op het gevoel en beleving van jouw doelgroep. Je wilt dat zij voor jouw merk kiezen wanneer zij (online) aan het shoppen zijn en niét voor de concurrent. Hoe doe je dat?

Door onvergetelijk te zijn. Waarom ben je jouw merk begonnen? Wie wil je helpen? Doe je iets met duurzaamheid? Vertel het!

Goldapple Agency kan dit als geen ander voor jouw merk creëren. Wij ontwikkelen in samenspraak een goed doordacht concept en zorgen voor een passende storytelling.

Lees ook mijn [Column] Charissa Goldapple: 2021 wordt het jaar van storytelling – Marketing Report