Search

Maak perfecte instagram foto

Het maken van de perfecte Instagram-foto is geen eenvoudige opgaaf. Het kost tijd, energie en creativiteit. Ook de grotere influencers moeten moeite doen voor het perfecte plaatje. Er worden soms wel 500 foto’s geschoten waarvan er dan uiteindelijk 1 of 2 worden gebruikt. Zij steken er veel tijd in en hebben vaak een professioneel team om zich heen. Wil jij ook je instagram-foto’s verbeteren, step-up your game met de volgende tips:

Tip 1: LICHT

Goede belichting oftewel licht is belangrijk. Zo niet heel belangrijk voor het maken van een goede foto. Als het licht slecht is door b.v. bewolking of juiste heel veel zonlicht, dan wordt de foto niet mooi. Probeer altijd bij daglicht te fotograferen. Lukt dat niet probeer dan bij te lichten met liefst indirect licht en moet je flitsen gebruik dan een filter om de flits wat af te zwakken en hij je gezicht toch mooi en zacht belicht.

Tip 2: ACHTERGROND

Kies bij voorkeur voor een niet te drukke omgeving of achtergrond, het maakt een foto al snel rommelig. Daarentegen is een leeg strand of kale muur weer saai, het geheim zit hem in een middenweg. Probeer ook een photobomber(s) te vermijden, zoals een vieze prullenbak of een persoon in een lelijk opvallend shirt.

Tip 3: KEN JE STERKE KANT

Anders gezegd, weet hoe je het mooiste op de foto komt. Dus die bepaalde pose of welke kant van je gezicht het mooist is. Oefen daarmee voor de spiegel. Zorg ook voor afwisseling om te voorkomen dat je feed eentonig wordt.

Tip 4:VASTE FILTER

Gebruik een vaste filter. Op die manier krijg je een mooi geheel in je feed en passen de foto’s als het ware bij elkaar. Uitproberen, en creëer zo een eigen stijl!

Tip 5: OEFENING BAART KUNST

Proberen, proberen en oefenen. Probeer verschillende locaties, achtergronden, belichting, bewerking, enz. totdat je de perfecte foto hebt.

Aan de slag!!