Search

Branding

Welke influencer geschikt

Bij Goldapple Agency verzorgen wij influencer marketing campagnes. Zo hebben wij ondertussen al heel wat goede influencers in ons bestand staan.
Werken met influencers kan veel opleveren. Maar hoe vind je goede influencers?
De juiste influencers uitzoeken is niet altijd even makkelijk. Hoe kies je uit allen de juiste voor jou merk? Gelukkig hebben wij voldoende kennis om je alvast op weg te helpen met een paar handige tips!

Wat is het doel?

Influencers zijn eigenlijk invloedrijke personen op social media. Elk type influencer heeft een andere specialiteit en levert daarom weer andere resultaten op. Wij vragen onze klanten daarom eerst wat ze graag willen bereiken voor hun merk. Is dat bijvoorbeeld crossmediaal bereik, branding, awareness, traffic, SEO of iets totaal anders?

Het is in ieder geval belangrijk om voor jezelf eerst in kaart te brengen wat je wilt bereiken. Zodat je er daarna de juiste type influencers aan kunt koppelen. Bloggers zijn namelijk heel goed voor alle bovengenoemde doelen. Instagrammers zijn met name goed in awareness en branding. Evenals vloggers die vaak ook veel kunnen bijdragen aan traffic en conversie. Zoals je ziet zijn die doelen dus erg belangrijk en kun je ze het beste van tevoren uitzoeken. Zo kunnen wij de beste influencers voor jouw campagne vinden.

Overeenkomsten met de doelgroep

De juiste influencers uitzoeken doen wij o.a. aan de hand van je doelgroep en niche. De beste resultaten krijg je door het inzetten van influencers die echt passen bij je merk. Zo zullen wij bijvoorbeeld géén beauty blogger inzetten voor een pannenkoeken merk. Nu lijkt dat heel logisch, maar toch horen wij regelmatig van klanten dat hun eigen matches niets opleverden.

Wij kijken verder dan het aantal volgers!

Hulp nodig met het vinden van de juiste influencers?

Vul het contactformulier in of plan online een afspraak in